Siirry suoraan sisältöön

Pientä suolaista juhliin

Suolaiset piirakat sopivat hyvin erilaisiin juhliin

Juhlapöydistä puhuttaessa tulee monelle usein mieleen makeat kakut ja keksit. Mutta mitä laittaa pöytään silloin, kun on tarve saada pientä suolaista juhliin? Suolaiset tarjottavat tasapainottavat tarjoilua ja tekevät siitä myös monipuolisemman. Kaikille makea ei myöskään maistu, joten pöytään on aina hyvä varata myös vähän jotain suolaisempaa syötävää. Erinomaisia vaihtoehtoja suolaisiksi tarjottaviksi ovat esimerkiksi erilaiset leipätikut sekä suolaiset piirakat ja pasteijat.

Pientä suolaista juhliin ilman suurta vaivaa

Jos itsellä ei taidot tai aika riitä, voit hankkia suolaista juhlapöytään esimerkiksi suolaisia piiraita tai pasteijoita valmistavasta leipomosta. Vaatimattomampaan tilaisuuteen ratkaisu voi löytyä myös kaupan pakastealtaasta, jossa on tarjolla erilaisia pasteijoita, cocktailpiirakoita ja piiraita. Erikoisruokavaliot voidaan ottaa hyvin huomioon myös suolaisissa naposteltavissa ja monet kasvispiirakat sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon, kunhan niissä ei käytetä voita tai munia.

häämenu on usein hienompi kokonaisuus, jota voi sitten täydentää myös monenlaisilla suolaisilla leivonnaisilla. Esimerkiksi voileipäkakku on näyttävä kokonaisuus, joka voidaan täyttää monenlaisilla suolaisilla täytteistä lihasta ja kalasta erilaisiin kasvisproteiineihin. Ammattilaisen valmistamina jopa voileivistä saadaan rakennettua näyttävää pikkupurtavaa, jonka voi laittaa tarjottavaksi muiden kauniiden ruokalajien rinnalle. Usein catering-palveluilla onkin tarjolla vähintään yksi voileipävaihtoehto.

Voit myös päästää mielikuvituksesi valloilleen

Suolaiset naposteltavat eivät ole missään nimessä tylsää juhlaruokaa. Suolaiset leivonnaiset sopivat teemajuhliin siinä missä makeatkin leivokset. Esimerkiksi lasten juhliin suolaiset cocktailtikut voidaan helposti asetella vaikka puoliympyräksi leikattuun kaaliin siten, että lopputuloksena on cocktailsiili. Erilaisia keksimuotteja voi myös huoletta käyttää esimerkiksi kinkkuviipaleiden leikkaamiseksi haluttuun muotoon.

Avainsanat: