Siirry suoraan sisältöön
Helpot juhlat ja juhlatarjoilut

Juhlatarjoilut nopeasti ja vaivattomasti

Juhlaruoka kuuluu kaikkiin juhliin, sillä juhlien lomassa on mukava nauttia laadukkaasta ruuasta ja juomasta. Juhlat ilman kunnollista tarjoilua ovat kuin kesä ilman aurinkoa. Tarjoiltavaksi on hyvä varata sekä suolaista että makeaa syötävää. Tämä tekee juhlatarjoilusta mukavan monipuolista ja varmistaa sen, että kaikille löytyy jotakin syötävää. Usein kunnollisen tarjoilun esteenä on ainainen kiire, joka aiheuttaa helposti stressiä. Siksi on hyvä suunnitella tarjoiltava siten, että se on nopea ja vaivatonta valmistaa. Toinen vaihtoehto on tietysti tilata ruuat pitopalvelulta, mutta tämä tulee kalliimmaksi. Sitä paitsi itse leivotut pullat ja piirakat tuovat aivan oman tunnelman juhliin.

Juhlatarjoilut on hyvä suunnitella siten, että kaikenlaiset ruokavaliot tulee otettua huomioon. Esimerkiksi vegaaniset juhlatarjoilut vaativat erilaiset valmistelut kuin perinteiset juhlaruuat. Ennen juhlia kannattaakin ottaa vieraiden erityisruokavaliot selville.

Juhlatarjoilut
Vegaaniset tarjoilut

Vegaaniset juhlatarjoilut yleistyvät jatkuvasti

Vegaanista ruokavaliota noudattavien ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti, ja tämä trendi tulee tulevaisuudessa tuskin laskemaan. Siksi on hyvä tutustua vegaanisiin juhlaruokiin, sillä moniin juhliin osallistuu todennäköisesti myös vegaaneja. Syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole, vaan vegaaniset leivonnaiset onnistuvat siinä missä perinteisetkin.

Vegaaniset juhlaruuat ei ole vaikea tehdä, vaikka monet saattavat näin luulla. Leipominen on hyvin samanlaista niin perinteisessä tavassa kuin vegaanisessa leipomisessa. Sinun tarvitsee vain korvata maitotuotteet sekä kananmuna ja liivate kasvipohjaisilla raaka-aineilla. Esimerkiksi maitotuotteiden korvaamiseen on olemassa leipomiseen erinomaisesti sopivia kaura- ja soijapohjaisia valmisteita.

Juhlatarjoilut

Helppoa ja nopeaa

Juhlaruoka reseptit kiireen keskellä

Sopivia reseptejä kiireiseen arkeen on paljon, joten niitä kannattaa tutkia ennen kuin tekee lopullisen päätöksen juhla-aterian sisällöstä. Esimerkiksi salaatit ovat nopeita valmistaa, ja niistä saa maukkaita helposti lisäämällä juustoja ja vaikkapa laadukasta oliiviöljyä. Lisäksi salaattia voi ehostaa tuoreilla yrteillä. Ne ovat raikkaita ja sopivat mainiosti raskaampien ruokien kaveriksi keventämään kokonaisuutta.

Vaikka haluaisit valmistaa leivonnaiset itse, kannattaa aina harkita myös ammattilaisia. Leipomo helpottaa kivasti työtaakkaa, sillä sieltä voi saada edullisesti sekä suolaista että makeaa naposteltavaa. Kustannukset voivat hieman nousta, mutta aikaa säästyy runsaasti. Ehkä yleisin tapa järjestää juhlatarjoilu on ostaa osa ruokalajeista valmiina ja osan voi tehdä itse.

Juhlien teema

Juhlaruoka määräytyy juhlan ja teeman mukaan

Juhlaruoka ei ole tietenkään kaikissa juhlissa samanlaista, vaan se riippuu paljon itse juhlasta. Häissä odotetaan yleensä juhlavampaa ruokaa, joka tuo omat haasteensa suunnittelulle. Usein juhlavammat ruoat ovat kalliimpia ja hitaampia valmistaa, joten silloin voi olla hyvä kääntyä ulkopuolisten tekijöiden puoleen. Leipomo tai cafe voi olla oikea vastaus silloin, kun oma aika tai taito ei riitä. Vaativimpien kattausten osalta kannattaa harkita ammattilaisten apua.

Juhlatarjoilut eivät kuitenkaan aina ole niin vaikeita valmistaa, etteikö niitä tekisi kuka tahansa. Esimerkiksi synttäreihin ei yleensä ole tarvetta tehdä mittavia valmisteluja, vaan juhlaruoka voi olla vaatimattomampaa kuin vaikkapa häissä. Silloin helpoin ja edullisin ratkaisu saattaa olla se, että tekee itse leivonnaiset ja ostaa osan kaupasta. Pakastetaikinat ja kauppojen paistopisteiden herkut helpottavat urakkaa merkittävästi.