Siirry suoraan sisältöön

Häämenu on juhlien kruunu

häämenu

Häämenu on tärkeässä osassa onnistuneissa häissä, joissa on hyvä tarjota niin makeaa naposteltavaa kuin pientä suolaista. Monipuolinen ja hyvin suunniteltu menu tarjoaa hyvää syötävää kaikille vieraille, eikä kenenkään tarvitse poistua juhlista nälkäisenä. Kakku on keskeisessä asemassa häissä, ja siihen yleensä panostetaankin erityisen paljon. On kuitenkin tärkeää muistaa huolehtia kokonaisuudesta, jossa eri ruokalajit täydentävät toisiaan.

Häämenu on hyvä suunnitella jonkin teeman mukaisesti. Erilaiset trendit vaihtelevat säännöllisesti ja niistä voi saada hyviä ideoita omiin häihin. Tärkeintä menun suunnittelussa on se, että se näyttää omalta ja edustaa hääparia.

Häämenu valitaan yleensä teeman mukaan

Häämenun suunnittelu vaatii ammattitaitoa, joten jos et halua itse suunnitella koko menua, voit aina kysyä ammattilaisten neuvoja. Hyvä vaihtoehto häämenun suunnitteluun ja valmistamiseen on siihen erikoistunut yritys, kuten leipomo tai cafe. Niistä saa kokonaisvaltaista palvelua häissä tarjottaviin ruokiin liittyen.

Häämenu on usein tehty jonkin teeman mukaisesti. Yleisimpiä teemoja ovat esimerkiksi suomalainen tai välimerellinen menu. Jos olet kasvissyöjä, voit valita myös kasvisruokaan perustuvan menun. Myös erilaiset erikoisruokavaliot on hyvä ottaa huomioon, ja ne kannattaa muistaa mainita tilausta tehdessä. Valmiiden teemojen lisäksi voit suunnitella häämenun itse ja tilata ruokalajien valmistuksen pitopalvelulta.

Mitä kaikkea ottaa huomioon häämenun suunnittelussa?

Häämenu on monimutkainen kokonaisuus, jossa tulee ottaa huomioon monia eri näkökulmia. Huolellisella suunnittelulla voi kuitenkin varmistaa sen, että menusta tulee juuri sellainen kuin haluat.

  • Häämenulle kannattaa miettiä jokin teema, joka sopii yhteen hääparin kanssa
  • Ruokana on hyvä tarjoilla sekä suolaista että makeaa
  • Erikoisruokavalioihin kannattaa kiinnittää huomiota

Suolaista ja makeaa

Monipuolisuus on valttia häämenussa ja hyvä menu sisältää sekä pientä suolaista että makeaa purtavaa. Suolaisena vaihtoehtona on usein voileipäkakku tai erilaiset piirakat. Lohi on myös monen häämenun ikisuosikki ja sitä voi tarjoilla myös välimerellisessä häämenussa. Jos haluat tarjota kasvisruokaa, erilaiset juustot ovat erinomainen vaihtoehto suolaiseksi ruuaksi.

Pöydässä on aina hyvä olla pientä suolaista, mutta makeaa ei kannata tietenkään unohtaa. Hääkakku on keskeinen osa häämenua ja se onkin tärkein makea ruoka, jota häissä tarjoillaan. Hääkakkuun kannattaa siis panostaa, mutta sen lisäksi on hyvä olla muutakin tarjottavaa. Makeat piirakat sekä erilaiset pullat ovat loistavia vaihtoehtoja kahvin kanssa nautittavaksi.

häämenu