Munaton leivonnainen – juhlapöydän uusi tähtituote

Munaton leivonnainen on helpompi valmistaa kuin usein luullaan.

Vaikka usein ajatellaan, että kananmuna on leivonnassa korvaamaton niin sitä se ei ole. Munaton leivonnainen voi olla vähintäänkin yhtä herkullinen ja juhlallinen tarjottava kuin munaa sisältävä. Monet ottavatkin aivan turhaan paineita kuullessaan, että juhliin on tulossa muna-allergikko tai vegaani vieras. Vaihtoehtona on, että juhlien kaikki tarjoilut voisivat olla munattomia ja näin ollen kukaan vieraista ei tuntisi oloaan eriarvoiseksi.

Perinteisestä kakkupohjasta munaton leivonnainen

Jos luulet, että täytekakku ei onnistu ilman munia niin olet väärässä. Se vaatii vain hiukan muutoksia perinteiseen reseptiin. Munan voi korvata esimerkiksi kasvipohjaisella maitojuomalla tai banaanilla. Myös maitopohjaisen voin tai margariinin voi kakkupohjassa korvata esimerkiksi rypsiöljyllä tai kasvirasvalla. Näillä vinkeillä saat munattoman ja maidottoman kakun. Kun sen täyttää ja koristelee kasvipohjaisella kermavalmisteella, niin se sopii lähes kaikkiin ruokavalioihin.

Ruokavaliot voi ottaa juhlissa huomioon tyylikkäästi, tekemättä niistä sen suurempaa numeroa. Isoihin juhliin tulee suurella todennäköisyydellä muna-allergikkoja, vegaaneja, maitoallergikkoja ja gluteenittomia henkilöitä. Valtaosan näistä voit huomioida lähes kaikissa tarjoiluissa. Jauhot voidaan korvata gluteenittomilla tuotteilla, maito kasvipohjaisilla valmisteilla sekä muna esimerkiksi banaanilla. Kun kaikki voivat syödä kaikkea niin kukaan ei koe, että hän joutuisi ruokavalionsa vuoksi eriarvoiseen asemaan.

Munaton tuote onkin juhlien tähti

Kun juhlien järjestäjä ottaa rennosti ja tekee järjestelyt hyvällä mielellä niin se tunne huokuu myös juhlapöytään. Juhliin osallistujat voivat aistia sen. Munaton leivonnainen ei ole stressin aihe vaan siitä tulee juhlien päätuote. Leivonta ilman kananmunaa on yksinkertaista ja vaivatonta kun otat käyttöösi yllä olevat vinkit.

Avainsanat: