Siirry suoraan sisältöön

Juokseva margariini leivonnassa, käytännöllistä ja nopeaa

Juokseva margariini leivonnassa, sopii myös pullataikinaan.

Juokseva margariini leivonnassa on nopea ja heti käyttövalmis tuote taikinoihin, joissa tarvitaan sulatettua rasvaa. Ne sopivat yleensä hyvin myös ruoanlaittoon ja paistamiseen. Grammoihin muutettuna 1 dl juoksevaa margariinia painaa 90 g. Tämän mukaan sen annostelu taikinaan on helppoa. Ne sopivat erinomaisesti myös leivontavuokien voiteluun. Juoksevat margariinit on pakattu käteviin muovipulloihin, joista sitä on helppo annostella sekä se säilyy yhtä kauan muidenkin rasvojen kanssa jääkaapissa.

Juokseva margariini leivonnassa korvaa sulatetun margariinin

Juokseva margariini sopii erinomaisesti muffini- ja kakkutaikinoihin, joihin tarvitaan sulatettua rasvaa. Se toimii myös hiivataikinoissa, joihin se sekoittuu hyvin. Kätevästä pullosta sitä on helppo annostella loraus lettu- tai pannukakkutaikinaan sekä paistinpannulle tai vohvelirautaan. Kauppojen valikoimista löytyy runsaasti erilaisia juoksevia margariineja. Niistä kannattaa valita kasviöljypohjaisia esimerkiksi rypsiöljyvalmisteita, jotka sisältävät välttämättömiä, hyvinvointia tukevia omega-3 -rasvahappoja. Niitä saa lisäksi laktoosittomina, maidottomina ja lisäaineettomina.

Leivonnassa ja ruoanlaitossa margariinin tai voin korvaaminen öljyllä on yksinkertaista. 1dl öljyä painaa 90g eli 3/4dl öljyä vastaa 100g voita tai margariinia. Öljy on terveellinen vaihtoehto leivontaan ja ruoanlaittoon. Kasviöljyt, kuten rypsi-, oliivi- ja auringonkukkaöljy sisältävät enemmän pehmeää rasvaa eli öljy on terveellinen sekä kevyt vaihtoehto. Sitä voi käyttää kaikessa leivonnassa, jossa käytetään sulatettua rasvaa. Öljyn määrä on 80% käytetyn rasvan määrästä, joten sitä ei tarvitse käyttää niin paljon.

Sano ei rasvaroiskeille mikroaaltouunissa

Jokainen meistä, jotka leipovat mielellään, ovat saaneet kokea margariinin ja voin sulatuksen haasteet. Mikroaaltouunissa sen sulatus on nopeaa, mutta siitä syntyy herkästi sotkua. Sulaminen tapahtuu nopeasti ja margariini poksahtelee mikron seinämille, jos ei muista vahtia sitä. Kattilassa sulattaminen on hitaampaa, mutta sekin saattaa yllättää ja rasva poksahtaa. Pahimmassa tapauksessa saa palovammoja kuumasta rasvasta. Sano ei roiskeille sekä ylimääräiselle siivoamiselle ja käytä juoksevaa margariinia tai öljyä.

Avainsanat: