Siirry suoraan sisältöön

Voin korvaaminen öljyllä leivonnassa ja ruoanlaitossa

Öljyä kannattaa suosia

Voin korvaaminen öljyllä onnistuu niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin. Jos reseptissä käytetään sulatettua tai juoksevaa voita, voi sen tilalle valita öljyn. Voin tehtävä on kuitenkin antaa makua ruoalle ja leivonnaisille, joten lopputulos ei välttämättä ole täysin samanlainen maun suhteen. Monet öljyt ovat kuitenkin terveellisempiä kuin voi. Voin ja öljyn voi myös yhdistää laittamalla niitä puolet ja puolet.

Voin korvaaminen öljyllä kakuissa

Koska kakkuja tehdessä voi tulee vaahdottaa, ei sen korvaaminen öljyllä onnistu. Öljyä ei nimittäin voi vaahdottaa, kuten voita voi. Kakkuja tehdessä tulee käyttää normaaliin tapaan joko voita tai margariinia. Jos voin sijaan haluaa valita kevyemmän vaihtoehdon, voi margariini tulla silloin kyseeseen, vaikka toki voi on luonnollinen raaka-aine.

Monet muut leivonnaiset kuitenkin onnistuvat helposti ilman voita. Esimerkiksi pannukakun leipominen onnistuu hyvin ilman voita. Voin voi korvata joko rypsiöljyllä tai vaikka oliiviöljyllä. Toki oliiviöljyä käytetään enemmän ruoanlaitossa, mutta toki se on hyvä valinta myös leipomiseen. Leivonnainen ilman voita saa makua oliiviöljystä, joka onkin todella runsas maultaan.

Öljyn käyttäminen ruoanlaitossa

Öljyä voi käyttää perinteisesti myös ruoanlaitossa. Jos ennen on tottunut käyttämään voita vaikkapa pihvien tai kalan paistamiseen, voi tuon voin korvata öljyllä. Voissa paistaminen tuo toki makua, mutta toisaalta öljyjäkin on moneen lähtöön. Paistamiseen voi siis valita sellaista öljyä, joka tuo samalla makua.

Avainsanat: