Siirry suoraan sisältöön

Suolainen piirakka on helppo juhlaruoka

Suolainen piirakka.

Helppo juhlaruoka on usein se kaikista paras ja stressittömin vaihtoehto juhlatilaisuuksiin. Monella ei ole aikaa tehdä monimutkaisia juhlaruokia ja useiden tällaisten ruokalajien tilaaminen valmiiksi kokattuina voi olla monien budjetille kallista. Suolaiset piirakat ovat sen sijaan loistava vaihtoehto lähes millaiseen juhlatilaisuuteen tahansa. Niistä on olemassa lukemattomia erilaisia versioita, joista löytyy valinnanvaraa niin virallisiin kuin epävirallisiinkin tilaisuuksiin.

Helppo juhlaruoka itse tekemällä tai tilaamalla

Piirakan voi tehdä helposti ja nopeasti itse, eikä se vaadi yhtä hyviä leipurin taitoja kuin moni vaativampi ruoka. Sen voi kuitenkin myös ostaa valmiina. Esimerkiksi moni kahvila tai leipomo myy suolaisia leivonnaisia. Kaikki niistä eivät välttämättä myy juuri piirakoita, joten eri myyntipaikkoja kannattaa vertailla keskenään jo hyvissä ajoin ennen juhlia.

Juhlatarjoilut eivät vaadi suolaisen piirakan lisäksi välttämättä lainkaan varsinaisia ruoka-annoksia. Se tosin vaihtelee tietenkin tilaisuuden ja oman maun mukaan. Piirakka on joka tapauksessa sekä itse tehden että tilaamalla usein kaikista helpoin ja edullisin vaihtoehto juhlatilaisuuden tarjottavaksi. Sen lisäksi siitä on helppo muokata erilaisia versioita eri ruokavalioille.

Suolainen piirakka on vastapainoa makeille herkuille

Juhlatilaisuuksissa on tyypillisesti runsaasti erilaisia makeita herkkuja. Moni vieras saattaa kuitenkin olla myös nälkäinen ja piirakka sopii siten loistavasti makeiden herkkujen seuraksi. Se sopii etenkin lyhyisiin juhlatilaisuuksiin, joissa juhlijoille saattaa tulla hieman nälkä, mutta ateriaa ei kannata tarjoilla tilaisuuden lyhyen keston vuoksi.

Avainsanat: