Siirry suoraan sisältöön

Klassisia juhlaruokia jokaiseen tilaisuuteen

Kauniita ja täyttäviä juhlaruokia koristeiden kera

Juhlaruokia riittää aina makeista suolaisiin ja perinteisistä erikoisempiin saakka. Monissa juhlissa suositaan myös juuri tiettyjä ruokia, vaikkakin jokainen voi aina loppujen lopuksi päättää itse, minkälaiset ruoat haluaa juuri omiin juhliinsa. On kuitenkin olemassa muutama perinteinen klassikko, jotka sopivat monenlaisiin juhliin ja maistuvat takuulla monille. Näissä klassikoissa pysyminen on usein myös tuttua ja turvallista. Moni nimittäin haluaa juhliinsa varmuuden vuoksi jo etukäteen hyviksi todettuja ruokia.

Erilaisia juhlaruokia kakkupohjasta

Niin makeat kuin suolaisetkin kakut sopivat jokaiseen juhlaan. Kakkuja voi täyttää ja koristella tilanteen, juhlahenkilön tai makutoiveiden mukaan. Kakuista voi tehdä myös eri muotoisia, tai niistä voi tehdä kerrostetun, kuten häissä on tapana. Klassisia juhlakakkuja ovat esimerkiksi:

  • Perinteinen mansikkakakku
  • Suuren joukon kerroskakku
  • Täyttävä voileipäkakku
  • Suosittu juustokakku
  • Suussa sulava moussekakku

Leipomo on varma vaihtoehto

Juhlien järjestäminen itsessään on aikaa vievää ja stressaavaa puuhaa. Usein ruoanlaittoon ei enää jääkään aikaa tai jaksamista. Siksi onkin loistava keino palkata ammattilainen tekemään juhlaruoat – tai edes osan niistä. He osaavat suunnitella koko menun yhteensopivaksi ja valmistaa ruoat kokemuksella ja taidolla. Loistava vaihtoehto juhlaruokien tilaamiseen on paikallinen leipomo tai cafe. Ruoat niistä on kuitenkin muistettava tilata hyvissä ajoin.

Cafe Fredrika tarjoaa apua sopivan leipomon löytämiseen niin sivustonsa kautta kuin tarvittaessa sähköpostitsekin. Leipomoilla on usein erilaisia tekniikoita ja lähestymistapoja juhlaruokailuihin, joten niitä kannattaakin vertailla keskenään ennen päätöksen tekemistä. Juuri tietyn leipomon tyyli, raaka-aineet tai esimerkiksi hinnat voivat nimittäin sopia paljon paremmin itselle kuin toisten leipomoiden. Useat leipomot tarjoavat myös kanssaan yhdessä pitopalvelun, ja joskus jopa juhlatilat. Näin kaikki tilaisuuden ruoat ja tarvittaessa tilan vuokrauksen voi hoitaa samalta yritykseltä.

Juhlaruokia tilanteen mukaan

Juhlien suolaisten ruokien kattaus vaihtelee niin juhlahenkilön maun kuin tilaisuudenkin mukaan. Pieneen ja melko lyhyeen tilaisuuteen ei aina kannata hankkia täyttävää ja suurta ateriakokonaisuutta, vaan pienet suolaiset naposteltavat voivat olla käytännöllisempi vaihtoehto. Esimerkiksi häihin taas on tapana tilata kattava ateriapalvelu, joka tarjoaa täyttävän ruoan. Erilaisten juhlien suolaiset ateriat voivat kuitenkin olla lähes mitä tahansa kalakeitosta eksoottisiin ruokiin saakka. Pienemmät suolaiset palat taas voivat olla esimerkiksi coctailleipiä, piirakoita, suolaisia kakkuja, täyttävää salaattia tai muita pieniä, mutta juhlavia välipaloja.

Jokaiseen juhlatarjoiluun sopivia makeita ja perinteisiä ruokia on olemassa erittäin paljon. Niitä ovat esimerkiksi pullat, mokkapalat, kuivakakut ja kääretortut. Juhlissa tarjotaan myös usein erilaisia alkoholijuomia, kuten samppanjaa ja valko- tai punaviiniä. Tällöin on kuitenkin aina kohteliasta asettaa esille myös alkoholittomia vaihtoehtoja niin lapsille kuin aikuisillekin, jotka eivät käytä alkoholia. Aikuisille voi olla tarjolla esimerkiksi alkoholitonta viiniä ja kahvia – lapsille taas esimerkiksi mehua.