Siirry suoraan sisältöön

Vegaaninen juhlaruoka toteutuu helposti

Vegaaninen juhlaruoka käsittää myös jälkiruoat

Juhlien lähestyessä on syytä alkaa suunnittelemaan tarjoiluja hyvissä ajoin. Tarjoiluja suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon erityisesti vieraiden ruokavaliot. Moni esimerkiksi on nykyään vegaani. Vegaaniset juhlatarjoilut voivat kuulostaa kalliilta tai vaikeasti toteuttavilta, mutta ne eivät kuitenkaan ole sitä.

Helpot vinkit vegaanisiin juhlatarjoiluihin

Helpoin vaihtoehto vegaanisen juhlatarjoilun hankkimiseen on kysyä valitsemaltaan leipomolta valmistavatko he vegaanisia vaihtoehtoja. Useat leipomot valmistavat, sillä se on erittäin yleinen ruokavalio. Ruokatarjoilut – tai osan niistä – voi toteuttaa helposti myös itse. Vegaanisten ruokien valmistaminen onnistuu pitkälti samalla tavalla kuin muidenkin, kunhan korvaa muutaman raaka-aineen sopivilla vaihtoehdoilla.

Vegaanit eivät syö lihaa, lintuja, kalaa tai rapuja tai muitakaan eläinkunnan tuotteita. Kaikille raaka-aineille löytyy kuitenkin korvaavat vaihtoehdot. Maidon esimerkiksi voi korvata kasvimaidolla, lihan härkiksellä ja kananmunan esimerkiksi soijajauholla ja vedellä.